Airco gaat niet aan

Wanneer je airco niet aan gaat kan dit verschillende oorzaken en oplossingen hebben. Veel voorkomende airco problemen kunnen zijn

Airco gaat niet meer aan

Heb je al een tijdje een airco en slaat deze deze soms ineens af. Dan heeft je airco waarschijnlijk een storing. Controleer altijd eerst even de storingsindicator om te kijken of er echt een storing is. Een andere oorzaak dat je airco niet meer aan gaat kan zijn omdat de batterijen van de afstandsbediening leeg zijn of omdat de afstandsbediening defect is. Controleer dit altijd door bediening op de airco zelf te gebruiken. Gaat de airco dan wel aan, dan ligt het aan de afstandsbediening.

Airco gaat niet aan

Airco buitenunit draait niet

Als de buitenunit van je airco niet aan slaat, kan het verschillende oorzaken hebben. Mogelijk is er een probleem met de stroomtoevoer, zoals een kapotte zekering of een losse kabel. Het kan ook zijn dat de condensorventilator defect is of dat er een probleem is met de compressor. Het is raadzaam om een professionele monteur te raadplegen om de exacte oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen. Probeer in ieder geval geen reparaties zelf uit te voeren, omdat dit schade aan de airco kan veroorzaken of tot persoonlijk letsel kan leiden.

Airco gaat steeds aan en uit

Gaat je airco steeds aan en uit of stopt de airco bijvoorbeeld na 10 minuten? Dan heeft je airco waarschijnlijk een storing. Het kan zijn dat de airco compressor oververhit raakt en daardoor automatisch uit gaat. Een andere oorzaak kan zijn een defecte bedrading of een verstopte luchtinlaat of uitlaat. Reinig altijd even de filters en controleer of de lucht in- en uitlaat vrij zijn. Slaat je airco nog steeds af? Dan kun je hier het beste een ervaren monteur naar laten kijken om het probleem te achterhalen.

Airco compressor gaat niet aan

Als de airco compressor niet aan gaat, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Vaak kan er een probleem zijn met de stoomtoevoer naar de compressor. Controleer de elektrische verbindingen en zekeringen om te zien of er sprake is van een storing. Een andere mogelijkheid waardoor de aircopomp niet aan slaat is doordat de compressor zelf defect is of dat er een probleem is met de startcondensator.

Specifieke airco slaat niet aan

Er zijn verschillende soorten airco’s die allemaal anders werken. Heb je bijvoorbeeld een Daikin airco, Haier airco of Mitsubishi airco die niet aan gaat en heb je alle bovenstaande problemen en oplossingen al geprobeerd? Dan kan het zijn dat er een probleem is die specifiek aan het merk ligt. Je kunt het beste de gebruiksaanwijzingen lezen en contact opnemen met de verkopen of een ervaren monteur.

Het beste airco onderhoud bij Airco innovatie

Heeft jou airco last van een storing of is je airco toe aan onderhoudt? Regelmatig onderhoud van is belangrijk om je airco optimaal te laten functioneren en de levensduur van je airco te verlengen. Bij airco innovatie zijn we al ruim 20 jaar gespecialiseerd in airconditioning en bieden jouw altijd de beste service. Met het onderhoudscontract van Airco Innovatie ben jij altijd verzekerd van de beste service en jaarlijks onderhoud van je airco. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen wij je graag verder.

Benieuwd welke airco bij jouw situatie past?

Aan de hand van een paar vragen ontdek je welke airco het beste bij jouw situatie past. Binnen 2 minuten weet je het!