Airco slaat niet aan

Airco slaat niet aan

Wanneer je airco niet aal slaat, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Vooral op warme dagen wil je natuurlijk dat je airco optimaal werkt. Een airco die niet aan slaat kan verschillende oorzaken hebben, zoals stroomstoringen, kapotte onderdelen of verkeerde instellingen.

Wanneer je airco of een onderdeel niet aanslaat is het belangrijk om snel te achterhalen wat er aan de hand is, zodat verdere problemen worden voorkomen. Hieronder vertellen we je precies wat de oorzaken zijn en wat jij kan doen wanneer je airco niet aan slaat.

airco slaat niet aan

Airco slaat steeds aan en uit

Wanneer je airco steeds aan en uit slaat kan dit verschillende oorzaken hebben en voor verschillende problemen zorgen. Een meest voorkomende oorzaak is overbelasting of een storing in het systeem. Daarnaast kan het ook komen door een laag koelmiddel.

Het is belangrijk om direct een airco specialist in te schakelen wanneer je airco regelmatig aan en uit slaat. Deze constante cyclus van in- en uitschakelen verminderd de efficiëntie van de airco en kan tot hogere energierekeningen leiden. Daarnaast kan het lang wachten ook voor een verkorte levensduur zorgen.

Buitenunit airco slaat niet aan

Je airco buitenunit slaat niet aan? Wanneer de buitenunit van je airco niet aanslaat, kan dit een aantal oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door een slechte aansluiting en gebrek aan stroomtoevoer. Daarnaast kan het ook komen door een defecte compressor en verstopte condensor. Wanneer de buitenunit van je airco niet aan slaat kun je hier het beste een ervaren monteur naar laten kijken om het probleem te achterhalen.

Airco pomp slaat niet aan

Airco compressor slaat niet aan? De airco compressor of pomp zorgt ervoor dat dat het koelmiddel rond geblazen wordt. Een mogelijke oorzaak waardoor de airco pomp niet aan slaat kan zijn door een elektrisch probleem.

Heb je de elektrische bedrading gecontroleerd maar de compressor van je airco slaat nog niet aan? Een andere oorzaak kan een verstopte of geblokkeerde pomp zijn, bijvoorbeeld door vuilophoping of vreemde voorwerpen.

Split unit airco compressor slaat niet aan

Split airco compressor slaat niet aan? Wanneer de compressor bij een split unit airco niet aan gaat kan het zijn dat de binnen en buitenunit niet goed zijn aangesloten. Daarnaast kan het zijn dat de luchtinvoer van de buitenunit belemmerd is door bijvoorbeeld bladeren of ander vuil.

Airco slaat wel aan maar koelt niet

Je airco slaat wel aan maar koelt niet? Dan kan het zijn dat het koelmiddel op is. Het koelmiddel zorgt er namelijk voor dat de lucht gekoeld wordt. Om het koelmiddel bij te vullen heb je altijd een professionele monteur nodig. Ook kan een verstopt luchtfilter de luchtstroom belemmeren, waardoor de koelingsefficiëntie afneemt.

Airco slaat niet aan? Airco Innovatie

Slaat je airco niet meer aan of slaat hij regelmatig af? Bij Airco innovatie kun jij direct terecht voor het repareren van je airco. Met ruim 20 jaar ervaring weten onze monteurs altijd het probleem te achterhalen en een geschikte oplossing te bieden. Daarnaast kun jij ook bij ons terecht voor regelmatig airco onderhoud. Zo zorg jij ervoor dat je airco altijd optimaal blijft presteren en je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Benieuwd welke airco bij jouw situatie past?

Aan de hand van een paar vragen ontdek je welke airco het beste bij jouw situatie past. Binnen 2 minuten weet je het!