Airco stuk

Hoe weet ik wat stuk is met airco?

Soms is het moeilijk om te achterhalen waardoor je airco stuk is en wat je hierbij kunt doen. Wanneer je airco stuk is en bijvoorbeeld niet meer aan gaat of geen koude lucht meer blaast kan dit verschillende oorzaken en oplossingen hebben. Om te voorkomen dat je airco stuk gaat is het slim om je airco regelmatig te laten onderhouden. Zo voorkom je problemen en kun je de levensduur van je airco verlengen. Gaat je airco dan alsnog een keertje kapot, dan kun je het het beste laten controleren en repareren door een ervaren monteur.

Airco stuk

Airco compressor stuk

Als de compressor van je airco stuk is, kan dit leiden tot het falen van het hele systeem. De compressor is verantwoordelijk voor het pompen van koelmiddel en het creëren van koeling. Een een airco pomp die stuk is kan komen door slijtage, oververhitting of elektrische problemen. In de meeste gevallen is het raadzaam om een professionele airco monteur te raadplegen om het probleem te beoordelen en de beste oplossing te bieden, zoals het vervangen van de compressor of het overwegen van een nieuw airconditioningsysteem.

Airco condensor stuk

Als de condensor van je airconditioner stuk is, kan dit leiden tot een verminderde koelprestatie. De condensor is verantwoordelijk voor het afvoeren van warmte naar buiten en het koelen van het koelmiddel. Een veelvoorkomende oorzaak waardoor de condensor niet meer goed werkt is door vervuiling of verstopping. Zorg dat je de condensor regelmatig reinigt om te voorkomen dat deze beschadigd wordt. Om te achterhalen om de condensor stuk is of niet kun je hier het beste een professional naar laten kijken. Afhankelijk van de ernst van de schade kan de technicus mogelijk de condensor repareren of moet deze worden vervangen.

Airco stuk of bijvullen

Vaak wordt er gedacht dat de airco stuk is maar moet deze simpelweg gewoon bijgevuld worden. Het kan zijn dat het koelmiddel niet meer voldoende is waardoor het lijkt alsof de airco niet meer goed werkt en geen koude lucht meer blaast. Om te weten of je de airco moet bijvullen of bijvoorbeeld de condensor stuk is kun je het beste een airco specialist hier naar laten kijken. Je moet het koelmiddel altijd laten bijvullen door een ervaren monteur.

Airco stuk kosten

De kosten voor een kapotte airco zijn afhankelijk van verschillende factoren en de ernst van de schade. Het kan zijn dat je een onderdeel moet vervangen zoals wanneer de airco pomp stuk is waardoor de kosten redelijk kunnen oplopen. Maar het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld een storing is, waardoor de kosten voor het repareren van de airco een stuk lager zullen zijn. Door je airco regelmatig te laten controleren kun je voorkomen dat de airco ineens kapot gaat en hoge kosten voorkomen.

Airco onderhouden bij Airco innovatie

Wil jij altijd optimaal kunnen genieten van je airco en niet ineens voor verassingen komen te staan? Met het jaarlijks onderhoud van Airco Innovatie voorkom jij grote schade en kun je de levensduur van je airco verlengen. Bij Airco Innovatie zijn we al ruim 20 jaar gespecialiseerd in airconditioning en bieden jouw altijd de beste service. Onze monteurs staan voor jou klaar en helpen jou met zowel storingen als het beste onderhoud. direct hulp nodig bijeen kapotte airco of problemen in de toekomst voorkomen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Benieuwd welke airco bij jouw situatie past?

Aan de hand van een paar vragen ontdek je welke airco het beste bij jouw situatie past. Binnen 2 minuten weet je het!