Airco verwarmt niet

Er kunnen verschillende problemen zijn bij het verwarmen met je airco. Veel voorkomende problemen zijn:

Buitenunit airco lekt water bij verwarmen

Lekt de buitenunit van je airco water bij het verwarmen? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zoals vervuilde luchtfilters, verstopping van de afvoer van de airco of een slechte montage. Het is dan ook belangrijk om de airco regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen. Laat daarnaast altijd je airco installeren door een ervaren monteur zodat je zeker weet dat deze goed aangesloten is.

Airco verwarmt niet

Airco krijgt huis niet warm

Wanneer je airco je huis niet warm krijgt of niet voldoende verwarmt kan het zijn dat de airco te klein is voor de ruimte. De airco kan dan niet genoeg warmte produceren om je hele ruimte te verwarmen. In dit geval is het het beste om een grotere airconditioner aan te schaffen die beter geschikt is voor de ruimte.

Airco stopt af en toe met verwarmen

Stopt je airco af en toe met verwarmen? Dan heeft je airco waarschijnlijk onderhoud nodig. Door je airco regelmatig te laten controleren zorg je ervoor dat deze optimaal blijft functioneren en niet ineens stopt met verwarmen of verkoelen. Zorg dan ook voor regelmatig onderhoud om de levensduur van je airco te vergroten.

Airco verwarmt slecht of niet voldoende

Wanneer de airco slecht of niet voldoende verwarmt kan dit verschillende oorzaken hebben. Verschillende oorzaken waarom de verwarming van de airco misschien niet goed werkt zijn:

  • Een vervuilde luchtfilter
  • Problemen met de ventilator
  • Problemen met de compressor
  • Een verstopping

Airco verwarmt niet omdat de luchtfilter vervuilt is

Een van de meest voorkomende redenen waarom een airco niet goed verwarmt, is vanwege een vuile luchtfilter. Als de luchtfilter vuil is, kan dit de luchtstroom beperken en ervoor zorgen dat de airconditioner niet goed verwarmt. Het is belangrijk om de luchtfilter regelmatig te controleren en schoon te maken of te vervangen wanneer dat nodig is.

Problemen met de ventilator

De ventilator is verantwoordelijk voor het circuleren van de lucht in de ruimte. Als er problemen zijn met de ventilator, kan dit ervoor zorgen dat de airconditioner niet goed verwarmt. Controleer eerst of de ventilator goed werkt en of er geen obstakels zijn die de luchtstroom beperken.

Airco verwarmt niet door problemen met de compressor

De compressor is het hart van de airconditioner en is verantwoordelijk voor het koelen en verwarmen van de lucht. Als er problemen zijn met de compressor, kan dit ervoor zorgen dat de airco niet goed verwarmt. Dit kan worden veroorzaakt doordat er een lekkage is, verstoppingen of technische problemen zijn. In dit geval is het het beste om een professionele reparateur in te schakelen om het probleem op te lossen.

Verwarmt je airco niet goed? Laat hem controleren door Airco Innovatie!

Lukt het niet zelf om de airco weer te laten verwarmen? Dan is het slim om hier een professioneel bedrijf naar te laten kijken. Bij airco innovatie zijn we al meer dan 20 jaar gespecialiseerd op het gebied van airconditioning. Onze monteur zijn ervaren en gecertificeerd en zullen voor jouw altijd de beste oplossing vinden. Het is belangrijk dat jij je airco regelmatig laat controleren en onderhouden om zo storingen te voorkomen en de levensduur van jouw airco te verlengen. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Benieuwd welke airco bij jouw situatie past?

Aan de hand van een paar vragen ontdek je welke airco het beste bij jouw situatie past. Binnen 2 minuten weet je het!