Airco verwarmt niet

Verwarmt je airco niet meer? Soms kan het gebeuren dat je airco niet de gewenste warmte produceert. Lees hier de oorzaken en wat jij hieraan kunt doen.
Wist je dat? Je kunt al 20 jaar lang terecht bij Airco Innovatie. Heeft uw airco een storing of werkt hij niet meer optimaal? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw airco het binnen no time weer doet. Kunnen we u ergens bij helpen? Dan spreken we u graag persoonlijk.
Arjan

Hoofdmonteur, Airco Innovatie

Airco verwarmt niet
Er kunnen verschillende problemen zijn bij het verwarmen met je airco. Veel voorkomende problemen zijn:

Buitenunit airco lekt water bij verwarmen

Lekt de buitenunit van je airco water bij het verwarmen? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zoals vervuilde luchtfilters, verstopping van de afvoer van de airco of een slechte montage. Het is dan ook belangrijk om de airco regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen. Laat daarnaast altijd je airco installeren door een ervaren monteur zodat je zeker weet dat deze goed aangesloten is.

Voorkom storingen

Wilt u altijd verzekerd zijn van een goed werkende airco?

Door uw airco regelmatig te onderhouden bent u altijd verzekerd van een goed werkende airco. Voorkom een storing en laat uw airco jaarlijks onderhouden door Airco Innovatie.

Al een storing? Storing melden ›

Airco krijgt huis niet warm

Wanneer je airco je huis niet warm krijgt of niet voldoende verwarmt kan het zijn dat de airco te klein is voor de ruimte. De airco kan dan niet genoeg warmte produceren om je hele ruimte te verwarmen. In dit geval is het het beste om een grotere airconditioner aan te schaffen die beter geschikt is voor de ruimte.

Airco stopt af en toe met verwarmen

Stopt je airco af en toe met verwarmen? Dan heeft je airco waarschijnlijk onderhoud nodig. Door je airco regelmatig te laten controleren zorg je ervoor dat deze optimaal blijft functioneren en niet ineens stopt met verwarmen of verkoelen. Zorg dan ook voor regelmatig onderhoud om de levensduur van je airco te vergroten.

Airco verwarmt slecht of niet voldoende

Wanneer de airco slecht of niet voldoende verwarmt kan dit verschillende oorzaken hebben. Verschillende oorzaken waarom de verwarming van de airco misschien niet goed werkt zijn:

  • Een vervuilde luchtfilter
  • Problemen met de ventilator
  • Problemen met de compressor
  • Een verstopping

Snel schakelen

Wilt u uw storing direct opgelost hebben?

Laat uw airco controleren door airco innovatie, dan zoeken onze monteurs meteen een oplossing.

Airco verwarmt niet omdat de luchtfilter vervuilt is

Een van de meest voorkomende redenen waarom een airco niet goed verwarmt, is vanwege een vuile luchtfilter. Als de luchtfilter vuil is, kan dit de luchtstroom beperken en ervoor zorgen dat de airconditioner niet goed verwarmt. Het is belangrijk om de luchtfilter regelmatig te controleren en schoon te maken of te vervangen wanneer dat nodig is.

Problemen met de ventilator

De ventilator is verantwoordelijk voor het circuleren van de lucht in de ruimte. Als er problemen zijn met de ventilator, kan dit ervoor zorgen dat de airconditioner niet goed verwarmt. Controleer eerst of de ventilator goed werkt en of er geen obstakels zijn die de luchtstroom beperken.

Airco verwarmt niet door problemen met de compressor

De compressor is het hart van de airconditioner en is verantwoordelijk voor het koelen en verwarmen van de lucht. Als er problemen zijn met de compressor, kan dit ervoor zorgen dat de airco niet goed verwarmt. Dit kan worden veroorzaakt doordat er een lekkage is, verstoppingen of technische problemen zijn. In dit geval is het het beste om een professionele reparateur in te schakelen om het probleem op te lossen.

Verwarmt je airco niet goed? Laat hem controleren door Airco Innovatie!

Lukt het niet zelf om de airco weer te laten verwarmen? Dan is het slim om hier een professioneel bedrijf naar te laten kijken. Bij airco innovatie zijn we al meer dan 20 jaar gespecialiseerd op het gebied van airconditioning. Onze monteur zijn ervaren en gecertificeerd en zullen voor jouw altijd de beste oplossing vinden. Het is belangrijk dat jij je airco regelmatig laat controleren en onderhouden om zo storingen te voorkomen en de levensduur van jouw airco te verlengen. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Airco storing verhelpen?

Bij airco Innovatie hebben we al meer dan 20 jaar ervaring en werken we uitsluitend met gecertificeerde monteurs. Zo bent u altijd verzekerd van de beste service en het beste onderhoud.
+20 jaar ervaring
F-gassen Gecertificeerd
Snel schakelen

Storing melden

Heb je een storing waar je snel vanaf wilt?

Meldt je storing. Dan komen wij je helpen.