Airco wordt niet koud

Wordt je airco niet meer koud? Vooral in de warme zomer maanden wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van een koude airco. Wanneer je airco niet meer koud wordt kan dit verschillende oorzaken hebben. In dit artikel leggen we je uit wat jij kunt doen als je airco niet meer koud wordt.

Controleer of er nog genoeg koelmiddel in zit

Blaast de airco wel nog lucht maar wordt deze lucht niet koud? Dan kan het zijn dat het koelmiddel bijna op is. Het koelmiddel zorgt er namelijk voor dat de lucht koud wordt en je de ruimte kunt verkoelen. Wanneer het koelmiddel op is kun je deze gelukkig gewoon bijvullen. Laat dit doen door een ervaren aircomonteur zodat je zeker weet dat het goed gebeurd.

Airco wordt niet koud

Maak je airco regelmatig schoon

Wanneer er veel vuil in de filter zit kan het zijn dat deze verstopt raak en geen koude lucht meer blaast. Het vuil kan de koude lucht tegenhouden waardoor de ruimte niet meer goed verkoeld wordt. Het is belangrijk dat je regelmatig de filter schoonmaakt of laat schoonmaken door een bedrijf.

Airco wordt niet koud door technische problemen

Wordt je airco niet koud door technische problemen? Dan kun je je airco het beste laten controleren door een aircospecialist. Door je airco regelmatig te laten controleren en onderhouden kun jij storingen voorkomen en uiteindelijk de levensduur van je airco verlengen. Zo kom jij ook je minder snel voor verassingen te staan en zit je niet ineens midden in de zomer met een kapotte airco.

Airco wordt niet meer koud? Laat je airco onderhouden door Airco Innovatie

Wordt je airco niet meer koud en ben je opzoek naar een ervaren bedrijf voor het onderhouden en repareren van jouw airco? Bij Airco Innovatie kun jij terecht voor jaarlijks onderhoud en de beste service. Onze monteur werken altijd vakkundig en zijn allemaal gecertificeerd. We zoeken altijd naar een kwalitatieve oplossing die past bij jouw situatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Benieuwd welke airco bij jouw situatie past?

Aan de hand van een paar vragen ontdek je welke airco het beste bij jouw situatie past. Binnen 2 minuten weet je het!