Airco blaast niet

In de zomer wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van je airco en wanneer deze ineens niet meer blaast kan dit erg vervelend zijn. In dit artikel vertellen we je wat jij kunt doen als je airco niet meer blaast.

Airco blaast geen koude lucht

Het kan zijn dat je airco nog wel blaast, alleen dat deze geen koude lucht blaast. Voor een optimale werking van je airco wil je natuurlijk wel dat deze gewoon koude lucht blaast en je ruimte koelt. Er kunnen een aantal oorzaken zijn waardoor je airco geen koude lucht blaast. Controleer altijd eerst of de filters niet verstopt of vuil zijn. Verstopte filter kunnen er voor zorgen dat de koude lucht niet goed door de ruimte gecirculeerd kan worden. Blaast de airco vanaf het begin al geen koude lucht? Dan kan dit misschien liggen aan een slechte of verkeerde installatie. Laat uw airco altijd installeren door een professionele monteur. Een andere oorzaak kan zijn dat het koelmiddel van uw airco bijna op is. Dit moet u altijd laten controleren of laten bijvullen door een airco specialist.

Airco blaast niet

Airco blaast geen warme lucht

Natuurlijk wordt een airco het vaakste gebruik om de ruimte te koelen, maar het kan ook gebruikt worden om een ruimte te verwarmen. Wanneer je airco geen warme lucht blaast betekend het dus dat er iets mis is met je airco. Ook hierbij is het belangrijk om te controleren of je filter niet verstopt of vuil zijn. Controleer daarnaast of je de airco op de goede stand hebt staan en niet op koelen. Het kan altijd even duren voor de airco om op te warmen. Blaast de airco na verloop van tijd nog geen warme lucht, dan kun je hem het beste even laten controleren door een monteur.

Airco blaast niet hard

Het kan ook nog zijn dat je airco wel blaast maar dat deze niet hard blaast. Wanneer de airco niet hard genoeg blaast kan deze waarschijnlijk ook niet de hele ruimte koelen of verwarmen. De meest voorkomende oorzaak hierbij is dat de luchtfilter verstopt of vervuilt zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de airco zijn blaaskracht verliest. Het is belangrijk om je airco regelmatig te laten controleren en onderhouden om zo optimaal gebruik te kunnen blijven maken van je airco.

Airco blaast onregelmatig

Wanneer je airco onregelmatig blaast heeft je airco waarschijnlijk wat onderhoud nodig. Vooral wanneer je de airco al wat langer hebt kan het zijn dat deze soms onregelmatig blaast. Heb je de airco net nieuw? Dan ligt het waarschijnlijk aan een slechte installatie waardoor de airco onregelmatig blaast. Laat je airco daarom regelmatig controleren en onderhouden door een professioneel airco bedrijf.

Airco blaast niet meer

Blaast je airco helemaal niet meer? Dan heeft je airco waarschijnlijk een storing en kun je het beste een professioneel bedrijf hier naar laten kijken. Vaak kan dit verschillende oorzaken hebben en een ervaren monteur kan gemakkelijker deze oorzaak achterhalen dan wanneer je zelf aan je airco gaat zitten en hem misschien alleen nog maar verder kapot maakt. Laat hier dus altijd een professional naar kijken zodat jij zo snel mogelijk meer kunt genieten van je airco.

Het is belangrijk dat jij je airco regelmatig laat controleren om plotselinge problemen te voorkomen en de levensduur van je airco te verlengen.

Airco blaast niet? Laat hem controleren en onderhouden door Airco Innovatie

Wanneer je airco niet meer of niet meer goed blaast wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk opgelost is. Bij Airco Innovatie zorgen we altijd voor een snelle service zodat jij direct weer optimaal kunt genieten van je airco. Het is belangrijk dat jij je airco regelmatig laat controleren om plotselinge problemen te voorkomen en de levensduur van je airco te verlengen. Met het onderhoudscontract van Airco Innovatie ben jij altijd verzekerd van de beste service en jaarlijks onderhoud van je airco. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Benieuwd welke airco bij jouw situatie past?

Aan de hand van een paar vragen ontdek je welke airco het beste bij jouw situatie past. Binnen 2 minuten weet je het!