Airco blaast niet

Blaast je airco niet meer? Of blaast de airco geen koude of warme lucht meer? Wanneer je airco niet meer blaast kan dit verschillende oorzaken hebben.
Wist je dat? Je kunt al 20 jaar lang terecht bij Airco Innovatie. Heeft uw airco een storing of werkt hij niet meer optimaal? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw airco het binnen no time weer doet. Kunnen we u ergens bij helpen? Dan spreken we u graag persoonlijk.
Arjan

Hoofdmonteur, Airco Innovatie

Je airco blaast niet? Of je airco thuis blaast geen koude lucht? I In de zomer wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van je airco en wanneer deze ineens niet meer blaast kan dit erg vervelend zijn. In dit artikel vertellen we je wat jij kunt doen als je airco niet meer blaast.

Airco blaast niet

Wanneer je airco niet blaast kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met een defecte ventilator, verstopte luchtfilters, een probleem met de compressor of zelfs een elektrisch probleem. Het is essentieel om eerst de luchtfilters te controleren en indien nodig te vervangen.

Wanneer je zelf het probleem niet kan achterhalen kun je het beste een professionele monteur laten langskomen om de airco te controleren. Door je airco regelmatig te laten controleren en schoon te maken kun je grote schade voorkomen en de levensduur van je airco verlengen.

airco blaast niet

Airco blaast geen koude lucht

Je airco blaast wel maar koelt niet? Of je airco blaast alleen warme lucht? Het kan zijn dat je airco nog wel blaast, alleen dat de airco die koud blaast. Voor een optimale werking van je airco wil je natuurlijk wel dat deze gewoon koude lucht blaast en je ruimte koelt. Er kunnen een aantal oorzaken zijn waardoor je airco geen koude lucht blaast. Controleer altijd eerst of de filters niet verstopt of vuil zijn. Verstopte filter kunnen er voor zorgen dat de koude lucht niet goed door de ruimte gecirculeerd kan worden.

Blaast de airco vanaf het begin al geen koude lucht? Dan kan dit misschien liggen aan een slechte of verkeerde installatie. Een andere oorzaak kan zijn dat het koelmiddel van de airco bijna op is. Dit moet u altijd laten controleren of laten bijvullen door een airco specialist. In ons andere artikel vertellen we je meer over wat je kan doen wanneer je airco niet meer koelt.

Airco blaast geen warme lucht

Je airco blaast alleen koude lucht? Natuurlijk wordt een airco het vaakste gebruik om de ruimte te koelen, maar het kan ook gebruikt worden om een ruimte te verwarmen. Wanneer je airco geen warme lucht blaast betekend het dus dat er iets mis is met je airco. Ook hierbij is het belangrijk om te controleren of je filter niet verstopt of vuil zijn.

Controleer daarnaast of je de airco op de goede stand hebt staan en niet op koelen. Het kan altijd even duren voor de airco om op te warmen. Blaast de airco na verloop van tijd nog geen warme lucht? Dan kun je hem het beste even laten controleren door een monteur.

Airco blaast niet hard

Het kan ook nog zijn dat je airco wel blaast maar dat de airco niet hard blaast. Wanneer de airco niet hard blaast kan deze waarschijnlijk ook niet de hele ruimte koelen of verwarmen. De meest voorkomende oorzaak hierbij is dat de luchtfilter verstopt of vervuilt zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de airco zijn blaaskracht verliest. Het is belangrijk om je airco regelmatig te laten controleren en onderhouden om zo optimaal gebruik te kunnen blijven maken van je airco.

Airco blaast onregelmatig

Wanneer je airco onregelmatig blaast of je airco blaast niet constant dan heeft je airco waarschijnlijk wat onderhoud nodig. Vooral wanneer je de airco al wat langer hebt kan het zijn dat deze soms onregelmatig blaast. Heb je de airco net nieuw? Dan ligt het waarschijnlijk aan een slechte installatie waardoor de airco onregelmatig blaast. Wanneer een split airco onregelmatig blaast kan het zijn dat de binnen en buitenunit niet goed op elkaar afgestemd zijn. Laat je airco daarom regelmatig controleren en onderhouden door een professioneel airco bedrijf.

Airco blaast niet meer

Blaast je airco helemaal niet meer? Dan heeft je airco waarschijnlijk een storing en kun je het beste een professioneel bedrijf hier naar laten kijken. Vaak kan dit verschillende oorzaken hebben en een ervaren monteur kan gemakkelijker deze oorzaak achterhalen dan wanneer je zelf aan je airco gaat zitten en hem misschien alleen nog maar verder kapot maakt. Laat hier dus altijd een professional naar kijken zodat jij zo snel mogelijk meer kunt genieten van je airco.

Airco blaast niet? Laat hem controleren en onderhouden door Airco Innovatie

Wanneer je airco niet meer of niet meer goed blaast wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk opgelost is. Bij Airco Innovatie zorgen we altijd voor een snelle service zodat jij direct weer optimaal kunt genieten van je airco. Het is belangrijk dat jij je airco regelmatig laat controleren om plotselinge problemen te voorkomen en de levensduur van je airco te verlengen. Met het onderhoudscontract van Airco Innovatie ben jij altijd verzekerd van de beste service en regelmatig onderhoud van je airco. onze monteurs staan direct voor je klaar. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Airco storing verhelpen?

Bij airco Innovatie hebben we al meer dan 20 jaar ervaring en werken we uitsluitend met vriendelijke monteurs. Zo bent u altijd verzekerd van de beste service en het beste onderhoud.
+20 jaar ervaring
Altijd vriendelijk
Snel schakelen

Storing melden

Heb je een storing waar je snel vanaf wilt?

Meldt je storing. Dan komen wij je helpen.