Airco koelt niet

Koelt je airco niet meer of minder dan normaal? Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een slechte werking van jouw airco. ontdek hier de oplossingen.
Wist je dat? Je kunt al 20 jaar lang terecht bij Airco Innovatie. Heeft uw airco een storing of werkt hij niet meer optimaal? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw airco het binnen no time weer doet. Kunnen we u ergens bij helpen? Dan spreken we u graag persoonlijk.
Arjan

Hoofdmonteur, Airco Innovatie

Airco koelt niet goed of koelt je airco minder goed dan eerst? Er kunnen verschillende oorzaken zijn wanneer je airco niet meer koelt. Het is belangrijk dat je je airco regelmatig laat onderhouden en controleren om storingen te voorkomen. In dit artikel vertellen we je precies wat jij moet doen als je wanneer jou airco niet goed meer koelt. Lees hieronder verder.

Airco koelt niet bij warm weer

Je airco koelt niet goed bij warm weer? Juist bij warm weer wil je een airco hebben die optimaal koel. Wanneer je airco niet koelt bij warm weer kan dit verschillende oorzaken hebben. Het systeem kan bijvoorbeeld overbelast zijn door een te hoge buitentemperatuur. Daarnaast kan het zijn dat het koelmiddel op is, de airco verstopt is of dat hij niet goed geïnstalleerd is. Wanneer je airco niet koelt bij warm weer kun je het beste zo snel mogelijk een monteur hier naar laten kijken. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende oorzaken wanneer een airco niet goed koelt.

airco koelt niet

Airco koelt niet goed thuis? Controleer het koudemiddel

Een koudemiddel zorgt ervoor dat de airco koude lucht kan blazen. Wanneer er te weinig koudemiddel is kan dit er dus voor zorgen dat de airco niet meer goed koelt. Het is daarom belangrijk om het koudemiddel eens in de zoveel tijd te laten controleren en vervangen. Wanneer het koudemiddel bijna op is kun je deze gemakkelijk laten bijvullen door een aircospecialist.

Airco gevuld maar koelt niet

Heb je de airco bijgevuld maar koelt het niet? Wanneer je airco niet koelt na vullen van het koudemiddel kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat het koelsysteem lekt, waardoor het koelmiddel ontsnapt en de efficiëntie vermindert. Ook kan een verstopt luchtfilter de luchtstroom belemmeren, waardoor de koeling wordt beperkt. Daarnaast kunnen problemen met de compressor, ventilator of thermostaat het vermogen van de airconditioner om te koelen beïnvloeden.

Airco koelt niet goed in huis door slechte installatie

Een juiste installatie van je airco is de eerste stap voor een goed werkende airco. Wanneer je airco niet goed geïnstalleerd is kan het zijn dat aansluitingen niet goed uitgevoerd zijn en de airco niet goed koelt. Zorg ervoor dat je airco altijd geïnstalleerd wordt een ervaren en gecertificeerd bedrijf om problemen en storingen te voorkomen. Daarnaast kan het zijn dat de airco niet op een geschikte plaats geïnstalleerd is waardoor hij niet optimaal kan functioneren en de airco niet goed koelt in huis.

Airco koelt kamer niet door te grote ruimte

Airco koelt de kamer niet? Een andere oorzaak waardoor de airco niet goed koelt thuis is doordat de ruimte te groot is voor het koelvermogen van de airco. De airco kan dus niet de hele ruimte vullen waardoor de koude lucht verloren gaat. Laat je daarom altijd adviseren door en professioneel airco bedrijf zodat je zeker weet dat je een geschikte airco hebt en deze niet later nog hoeft te verplaatsen of vervangen.

Airco koelt niet meer door vervuiling of een verstopping

Koelt je airco niet meer of je airco koelt minder dan voorheen? Vervuiling of een verstopping in de luchtfilters of condensor kan er voor zorgen dat de koude lucht niet meer goed door de kamer gecirculeerd kan worden. Maak daarom regelmatig de airco schoon om verstoppingen te voorkomen. Daarnaast kan het zijn dat er een verstopping voor de lucht in- en uitlaat openingen zit die koude lucht tegenhoudt zoals een gordijn.

Airco verwarmt wel maar koelt niet

Airco verwarmt wel maar koelt niet? Wanneer een airconditioner niet koelt maar wel verwarmt, kan dit duiden op een aantal mogelijke problemen. Het kan zijn dat de koelmodus niet correct is ingesteld of dat er een defect is in het koelsysteem, zoals een compressorprobleem of een lek in het koelmiddel. Een andere mogelijkheid is dat de thermostaat niet goed is ingesteld of defect is. In ons andere artikel vertellen we je meer over wanneer een airco niet verwarmt.

Airco blaast maar koelt niet

Airco blaast wel maar koelt niet? Dit kan komen doordat de ruimte te groot is om te koelen voor de airco. Daarnaast kan het ook zijn dat het koelsysteem lekt of het koelmiddel te laag is, waardoor de airco niet meer effectief kan koelen. Verder kunnen verstopte luchtfilters de luchtstroom beperken, waardoor de koelcapaciteit afneemt. Ook kunnen problemen met de compressor, condensor of verdamper de koelprestaties beïnvloeden. Een slecht functionerende thermostaat kan ook leiden tot onjuiste temperatuurregeling.

Airco maakt geluid en koelt niet

Airco koelt niet en maakt herrie? Een airco die geluid maakt maar niet koelt is erg vervelend en kan diverse oorzaken hebben. Het geluid kan wijzen op defecte ventilatorbladen, een beschadigde compressor of een probleem met de ventilatormotor. Het kan ook duiden op een gebrek aan koelmiddel als gevolg van een lek in het systeem. Soms is verstopte condensor of verdamper de boosdoener. Lees meer over wat jij kan doen wanneer je airco geluid maakt in ons andere artikel.

Airco koelt niet meer na tijdje

Je airco koelt niet meer na een tijdje? Een veel voorkomende oorzaak wanneer een airco niet meer koelt na een tijdje is door het gebruik aan onderhoud. Hierdoor kan je airco vervuild raken en zo zijn effectiviteit verliezen. Daarnaast kan het zijn dat het koelmiddel na verloop van tijd op is waardoor de airco ook minder koelt dan voorheen. Het is belangrijk dat je minimaal 1 keer per jaar je airco laat controleren en onderhouden voor een optimale werking.

Airco koelt soms niet

Koelt je airco soms wel en soms niet? Dan kan dit erg vervelend zijn, vooral wanneer het in de zomer warm wordt. Wanneer je airco soms niet koelt kan het zijn dat je airco een storing heeft. Een ervaren monteur kan hier naar kijken en het probleem oplossen. Daarnaast kan het zijn dat airco niet goed geïnstalleerd is waardoor de airco soms niet koelt.

Split airco koelt niet goed

Airco split unit koelt niet? Wanneer je split airco niet voldoende koelt of goed koelt kan het zijn dat binnen- en buitenunit niet goed op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor kan de airco de effectiviteit verliezen en kan het zijn dat de split airco niet goed koelt. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat de ruimte te groot is voor de airco en hierdoor te weinig capaciteit heeft.

Airco koelt niet? Laat je airco controleren!

Blijft het probleem aanhouden en lukt het niet om de airco weer goed te laten koelen? Laat je airco dan controleren door Airco Innovatie. Bij Airco innovatie hebben we ruim 20 jaar ervaring en al onze monteurs zijn gecertificeerd waardoor wij jou altijd de beste service kunnen garanderen. Het is belangrijk dat jij je airco regelmatig laat controleren en onderhouden om zo storingen te voorkomen. Met het onderhoudscontract van Airco Innovatie ben jij altijd verzekerd van de beste service en regelmatig onderhoud van je airco. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Airco storing verhelpen?

Bij airco Innovatie hebben we al meer dan 20 jaar ervaring en werken we uitsluitend met gecertificeerde monteurs. Zo bent u altijd verzekerd van de beste service en het beste onderhoud.
+20 jaar ervaring
F-gassen Gecertificeerd
Snel schakelen

Storing melden

Heb je een storing waar je snel vanaf wilt?

Meldt je storing. Dan komen wij je helpen.