Airco koelt niet

Koelt je airco niet meer of minder dan normaal? Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een slechte werking van jouw airco. Laat je airco regelmatig onderhouden om storingen en problemen te voorkomen. In dit artikel geven we je verschillende oorzaken waardoor jouw airco misschien niet meer koelt.

Het koudemiddel moet vervangen worden

Een koudemiddel zorgt ervoor dat de airco koude lucht kan blazen. Wanneer het koudemiddel op is kan dit er dus voor zorgen dat de airco niet meer goed koelt. Het is daarom belangrijk om het koudemiddel eens in de zoveel tijd te laten controleren en vervangen. Wanneer het koudemiddel bijna op is kun je deze gemakkelijk laten bijvullen door een aircospecialist.

Airco werkt niet cover

Airco koelt niet door slechte installatie

Een juiste installatie van je airco is de eerste stap voor een goed werkende airco. Wanneer je airco niet goed geïnstalleerd kan het zijn dat aansluitingen niet goed uitgevoerd zijn en de airco niet goed koelt. Zorg ervoor dat je airco altijd geïnstalleerd wordt een ervaren en gecertificeerd bedrijf om problemen en storingen te voorkomen. Daarnaast kan het zijn dat de airco niet op een geschikte plaats geïnstalleerd is waardoor hij niet optimaal kan functioneren.

De ruimte is te groot voor het koelvermogen

Een andere oorzaak waardoor de airco misschien niet goed koelt is doordat de ruimte te groot is voor het koelvermogen van de airco. Laat je daarom altijd adviseren door en professioneel airco bedrijf zodat je zeker weet dat je een geschikte airco hebt en deze niet later nog hoeft te verplaatsen of vervangen.

Airco koelt niet door vervuiling of een verstopping

Vervuiling of een verstopping in de luchtfilters of condensor kan er voor zorgen dat de koude lucht niet meer goed door de kamer gecirculeerd kan worden. Maak daarom regelmatig de airco schoon om verstoppingen te voorkomen. Daarnaast kan het zijn dat er een verstopping voor de lucht in- en uitlaat openingen zit die koude lucht tegenhoudt zoals een gordijn.

Airco koelt niet? Laat je airco controleren!

Blijft het probleem aanhouden en lukt het niet om de airco weer goed te laten koelen? Laat je airco dan controleren door Airco Innovatie. Bij Airco innovatie hebben we ruim 20 jaar ervaring en al onze monteurs zijn gecertificeerd waardoor wij jou altijd de beste service kunnen garanderen. Het is belangrijk dat jij je airco regelmatig laat controleren en onderhouden om zo storingen te voorkomen. Met het onderhoudscontract van Airco Innovatie ben jij altijd verzekerd van de beste service en jaarlijks onderhoud van je airco. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Benieuwd welke airco bij jouw situatie past?

Aan de hand van een paar vragen ontdek je welke airco het beste bij jouw situatie past. Binnen 2 minuten weet je het!