Airco maakt geluid

Maakt je airco geluid en weet je niet waar dit geluid vandaan komt? Wanneer je airco lawaai maakt kan dit verschillende oorzaken hebben.
Wist je dat? Je kunt al 20 jaar lang terecht bij Airco Innovatie. Heeft uw airco een storing of werkt hij niet meer optimaal? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw airco het binnen no time weer doet. Kunnen we u ergens bij helpen? Dan spreken we u graag persoonlijk.
Arjan

Hoofdmonteur, Airco Innovatie

airco maakt geluid

Veel voorkomende airco geluiden

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor een airco geluid maakt en er kunnen natuurlijk ook verschillende soorten geluiden uit je airco komen. Veelvoorkomende geluiden kunnen zijn:

  • Airco maakt borrelend geluid
  • Airco maakt brommend geluid
  • Airco maakt sissend geluid
  • Airco maakt tikkend geluid
  • Airco maakt ratelend geluid
  • Airco maakt fluitend geluid
  • Airco maakt krakend geluid
  • Airco maakt piepend geluid
  • Airco maakt zoemend geluid
  • Airco maakt druppelend geluid

Airco maakt borrelend of druppelend geluid

Maakt je airco een borrelend geluid? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Borrelende geluiden kunnen worden veroorzaakt door luchtbellen in het koelsysteem van de airconditioner. Dit kan gebeuren als er lucht in het systeem zit. Het kan ook zijn dat de condens afvoer verstopt raakt waardoor er water in de onderspan achterblijft en er een borrelend geluid uit de airco kan komen. Daarnaast kan het nog zijn dat het niveau van het koelmiddel te laag is waardoor er borrelende geluiden kunnen ontstaan. Wanneer er een borrelend geluid uit de airco komt is het belangrijk dat je dit altijd laat controleren omdat dit misschien kan leiden tot een lekkage.

Airco maakt tikkend of ratelend geluid

wanneer je airco een tikkend of ratelend geluid maakt kan dit door verschillende dingen veroorzaakt worden. Controleer altijd even of er geen losse onderdelen binnen in de airco zitten die een tikkend geluid kunnen veroorzaken. Maakt je airco een ratelend geluid, dan kan dit ook komen door problemen met de compressor of ventilator bijvoorbeeld door vuil of verslijting. Je kunt hier het beste een monteur naar laten kijken om het probleem op te lossen.

Airco maakt fluitend geluid

Maakt je airco een fluitend geluid? Een van de meest voorkomende oorzaken voor een fluitend geluid uit je airco is een verstopte luchtfilter. Als het luchtfilter verstopt raakt, kan de luchtstroom beperkt worden, waardoor het geluid wordt veroorzaakt. Controleer de luchtfilters van uw airconditioner en reinig of vervang ze indien nodig.

Voorkom storingen

Wilt u altijd verzekerd zijn van een goed werkende airco?

Door uw airco regelmatig te onderhouden bent u altijd verzekerd van een goed werkende airco. Voorkom een storing en laat uw airco jaarlijks onderhouden door Airco Innovatie.

Al een storing? Storing melden ›

Airco maakt zoemend geluid

Zoemende geluiden kunnen worden veroorzaakt door trillingen in de airconditioner of de omliggende componenten. Als de airconditioner niet goed is uitgelijnd of als er trillingen zijn, kunnen trillingsdempers worden gebruikt om de trillingen te verminderen en het zoemende geluid te minimaliseren. Zoemende geluiden kunnen ook worden veroorzaakt door versleten of losgeraakte onderdelen na verloop van tijd.

Geluid airco buitenunit

Maakt de buitenunit van je airco een brommend of ratelend geluid? Dit kan vervelend zijn voor jezelf maar ook misschien voor je buren. Geluid uit de buitenunit van je airco kan veroorzaakt worden door een slechte plaatsing of slecht onderhoudt. De buitenunit geeft trilling af, daarom is het belangrijk dat de unit op een goede plek geplaatst wordt en eventuele geluidsdempers en trilling isolatie worden gebruikt. Daarnaast kan geluid uit de buitenunit van de airco veroorzaak worden door bijvoorbeeld verstopte filters of vervuiling van de ventilatie. Hiervoor is het belangrijk dat je de airco regelmatig laat onderhouden.

Binnenunit airco maakt geluid

Maakt de binnenunit van je airco veel lawaai? Geluid uit de binnenunit van de airco wordt vaak veroorzaakt door slecht onderhoud. Het kan zijn dat de filters bijvoorbeeld verstopt zijn maar ook door een storing. Het is belangrijk dat je je airco regelmatig laat controleren en onderhouden door een ervaren airco monteur zodat je de levensduur van je airco kunt verlengen.

Snel schakelen

Wilt u uw storing direct opgelost hebben?

Laat uw airco controleren door airco innovatie, dan zoeken onze monteurs meteen een oplossing.

Airco maakt geluid als hij uit staat

Komt er geluid uit de airco als hij uit staat? Dan kan het zijn dat er een storing in de airco zit of dat deze misschien niet goed gemonteerd is. De juiste montage is cruciaal voor een goed werkende airco. Laat je airco daarom altijd monteren door een professionele monteur en laat hem regelmatig controleren en onderhouden.

Airco maakt geluid maar koelt niet

Wanneer je airco wel geluid maakt maar niet koelt kan het zijn dat er een tekort is aan het koelmiddel. Het is belangrijk dat je deze dan laat bijvullen zodat de airco weer koude lucht kan blazen. Wanneer de airco niet meer koelt maar wel geluid maakt kan het ook zijn dat de luchtstroom beperkt wordt. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopt luchtfilter, geblokkeerde luchtkanalen of problemen met de ventilator.

Laat je airco onderhouden door Airco Innovatie

Maakt je airco een raar geluid en weet je niet waar deze vandaan komt? Laat je airco dan controleren en onderhouden door de ervaren en gecertificeerde monteurs van Airco Innovatie. Door regelmatig onderhoud kun jij de levensduur van je airco vergroten en er voor zorgen dat je airco altijd optimaal werkt. Onze monteurs zorgen ervoor dat jij meteen weer kunt genieten van jouw airco. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Airco storing verhelpen?

Bij airco Innovatie hebben we al meer dan 20 jaar ervaring en werken we uitsluitend met gecertificeerde monteurs. Zo bent u altijd verzekerd van de beste service en het beste onderhoud.
+20 jaar ervaring
F-gassen Gecertificeerd
Snel schakelen

Storing melden

Heb je een storing waar je snel vanaf wilt?

Meldt je storing. Dan komen wij je helpen.