Airco doet het niet

Doet je airco het niet meer? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lees hier wat jij kan doen wanneer je airco het niet meer doet.
Wist je dat? Je kunt al 20 jaar lang terecht bij Airco Innovatie. Heeft uw airco een storing of werkt hij niet meer optimaal? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw airco het binnen no time weer doet. Kunnen we u ergens bij helpen? Dan spreken we u graag persoonlijk.
Arjan

Hoofdmonteur, Airco Innovatie

Airco doet het niet

Doet je airco het niet meer? Dit kan verschillende oorzaken hebben en het is daarom belangrijk om te kijken wat de oorzaak is. In dit artikel bespreken we enkele mogelijke redenen waarom je airco het niet doet en wat je kunt doen om het probleem op te lossen. Verschillende problemen zijn:

Airco doet het niet goed

Wanneer je airco het niet goed meer doet kan het zijn dat deze onderhoud nodig heeft. Om je airco zo lang mogelijk mee te laten gaan en het altijd optimaal te laten functioneren is het daarom belangrijk dat je je airco regelmatig laat controleren en onderhouden door een ervaren monteur. Zo zorg je ervoor dat je airco altijd goed werkt en je niet ineens met een kapotte airco komt te zitten.

Airco doet het soms wel soms niet

Doet je airco het soms wel en soms niet? Verschillende oorzaken hiervoor zijn een verstopping of vervuiling, een defect onderdeel of een probleem met de elektrische bedrading. Wanneer de airco het soms wel en soms niet doet kun je deze het beste laten controleren om te voorkomen dat de airco het straks helemaal niet meer doet.

Airco doet het ineens niet meer

Doet je airco het van de een op de andere dag ineens niet meer? Controleer dan altijd even of de airco nog goed aangesloten is op de elektriciteit en of de afstandsbediening het nog doet. Is dit allebei het geval? Dan is de airco waarschijnlijk defect of heeft de airco een storing en zul je dit waarschijnlijk moeten laten maken door een monteur.

Airco doet het niet bij warm weer

Een airco is natuurlijk bedoelt om de ruimte te koelen, wanneer de airco het niet doet bij warm weer is dit natuurlijk heel vervelend. Het kan zijn dat de airco niet meer goed koelt omdat de koelvloeistof bijna op is. De koelvloeistof zorgt ervoor dat de warme lucht koud wordt, en wanneer deze dus op is zorgt dit ervoor dat de airco het niet doet bij warm weer. Het koelmiddel kan je gelukkig gemakkelijk laten bijvullen door een airco monteur.

Voorkom storingen

Wilt u altijd verzekerd zijn van een goed werkende airco?

Door uw airco regelmatig te onderhouden bent u altijd verzekerd van een goed werkende airco. Voorkom een storing en laat uw airco jaarlijks onderhouden door Airco Innovatie.

Al een storing? Storing melden ›

Airco doet het niet bij koud weer

Doet je airco het niet bij koud weer? Dit is niet de bedoeling. Een airco is ook geschikt om namelijk te verwarmen en zou met koud weer ook moeten werken. Wanneer de airco het niet doet met koud weer en de ruimte niet kan verwarmen kan dit komen door verschillende oorzaken. Vaak doet het verwarmen van de airco het niet meer door vervuiling of een verstopping in de airco of problemen met de ventilator of compressor.

Airco is niet goed geïnstalleerd

Wanneer de airco niet goed geïnstalleerd is kan dit er voor zorgen dat de airco het misschien niet meer (goed) doet. Een goede installatie is belangrijk voor de werking van je airco. Laat daarom altijd je airco plaatsen door een ervaren en gecertificeerd bedrijf zodat je zeker weet dat de airco goed geïnstalleerd wordt. Zo kun je latere problemen en storingen voorkomen.

Airco doet het niet door elektrisch probleem

Een veelvoorkomende reden waarom airconditioners het niet doen, is vanwege een onderbroken stroomtoevoer. Controleer of de stekker van de airconditioner in het stopcontact zit en of de zekeringen of stroomonderbrekers zijn geactiveerd. Als dit het probleem is, kun je het oplossen door de stroomonderbreker in te schakelen of de zekering te vervangen.

Snel schakelen

Wilt u uw storing direct opgelost hebben?

Laat uw airco controleren door airco innovatie, dan zoeken onze monteurs meteen een oplossing.

Batterijen van de afstandsbediening zijn leeg

Het kan ook zijn dat het probleem niet bij de airco zelf ligt maar bij de afstandsbediening. Wanneer je batterijen van de afstand bediening leeg zijn of bijna op zijn kan het zijn dat de afstandsbediening niet meer goed functioneert en dat je hiermee de airco niet meer aankrijgt. Controleer of de batterijen van de afstandsbediening het nog doen en wissel ze anders om met nieuwe.

Technisch probleem

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je airco het niet meer doet door een technisch probleem. Dit is vaak moeilijker om zelf op te lossen, daarom kun je hier het beste een professionele monteur naar laten kijken. Zo weet je zeker dat het probleem goed opgelost wordt en je minder snel tegen het zelfde probleem aan loopt.

Voorkom dat je airco het niet meer doet

Voorkomen is beter dan genezen. Laat daarom regelmatig je airco controleren door een professionele monteur om zo eventuele storingen of problemen te voorkomen. Door je airco regelmatig te laten controleren kun je de levensduur van je airco verlengen en kom je niet zo snel voor verassingen te staan. Bij airco innovatie zijn we al ruim 20 jaar gespecialiseerd in airconditioning en bieden jouw altijd de beste service. Met het onderhoudscontract van Airco Innovatie ben jij altijd verzekerd van de beste service en jaarlijks onderhoud van je airco. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Airco storing verhelpen?

Bij airco Innovatie hebben we al meer dan 20 jaar ervaring en werken we uitsluitend met gecertificeerde monteurs. Zo bent u altijd verzekerd van de beste service en het beste onderhoud.
+20 jaar ervaring
F-gassen Gecertificeerd
Snel schakelen

Storing melden

Heb je een storing waar je snel vanaf wilt?

Meldt je storing. Dan komen wij je helpen.