Airco werkt niet

Werkt je airco niet of niet goed meer? Er zijn verschillende problemen die er voor kunnen zorgen dat je airco niet werkt. Lees hier wat jij kunt doen.
Wist je dat? Je kunt al 20 jaar lang terecht bij Airco Innovatie. Heeft uw airco een storing of werkt hij niet meer optimaal? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw airco het binnen no time weer doet. Kunnen we u ergens bij helpen? Dan spreken we u graag persoonlijk.
Arjan

Hoofdmonteur, Airco Innovatie

Heb je een airco in je huis en werkt deze niet meer of niet goed meer? Er zijn verschillende problemen die er voor kunnen zorgen dat je airco niet werkt. In dit artikel vind je de oorzaken die er voor kunnen zorgen dat je airco het niet meer doet, wat je er tegen kunt doen en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen.

Airco werkt ineens niet meer

Werkt je airco (ineens) niet meer? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Vooral in de warme zomer maanden wil je niet voor verassingen komen te staan en met een kapotte airco zitten.

Wanneer je airco niet meer werkt kun je deze het beste laten controleren door een ervaren airco specialist. Deze kan direct het probleem achterhalen en de airco weer optimaal laten werken. Soms kan een slechte installatie er toe leiden dat de airco niet meer werkt. Het is belangrijk om je airco te laten installeren door een ervaren monteur en deze ook regelmatig te laten controleren zodat de airco altijd optimaal werkt.

airco werkt niet

Airco werkt niet goed

Het kan ook voorkomen dat de airco nog wel werkt maar niet meer zo goed als het zou moeten. Dit kan komen door vervuiling of omdat de airco wat onderhoud nodig heeft. Vervuiling in de luchtfilters kan er voor zorgen dat de lucht niet meer goed door de kamer gecirculeerd kan worden en de airco dus niet meer helemaal goed werkt. Het is dan ook belangrijk om regelmatig je airco schoon te maken en te laten onderhouden om verstoppingen of storingen te voorkomen.

Airco werkt soms wel soms niet

Je airco werkt soms wel soms niet? Dit kan door verschillende oorzaken komen. Vaak heeft de airco dan onderhoud nodig en is er een onderdeel defect of heeft het een storing. Daarnaast kan een verstopping, vervuiling of een probleem met de elektrische bedrading er voor zorgen dat de airco soms wel en soms niet werkt.

Airco verwarming werkt niet

Werkt de koeling van de airco nog wel maar de verwarming niet meer? Contoleer dan eerst of de luchtfilters niet vervuilt zijn. Een vervuilde luchtfilter kan de luchtstroom beperken wat er voor zorgt dat de airco verwarming misschien niet meer zo goed werkt. Daarnaast kan het zijn dat er een probleem is met de ventilator of de compressor. Je kunt hier het beste een professional naar laten kijken om het probleem op te lossen.

Buitenunit airco werkt niet

Als de buitenunit van je airco niet werkt, zijn er verschillende mogelijke oorzaken en oplossingen die je kunt proberen. Het kan zijn dat er een probleem is met de stroomtoevoer. Controleer of de buitenunit van stroom wordt voorzien of de stekker correct is aangesloten en of er geen problemen zijn met de zekeringen of de elektrische schakelaar die de stroom naar de unit regelt. Daarnaast kan het zijn dat de luchtstroom beperkt wordt door een obstakel en de werking belemmeren. Vuil, bladeren of onkruid kunnen de luchtstroom van de buitenunit blokkeren.

Airco compressor werkt niet

Wanneer de airco compressor niet werkt, kan dit leiden tot het falen van het hele koelsysteem. De compressor blaast het koelmiddel rond en zorgt voor de druk die nodig is voor koeling. Een defecte compressor kan verschillende oorzaken hebben, zoals elektrische storingen, mechanische problemen of een gebrek aan koelmiddel.

Wanneer de airco compressor niet werkt kan dit resulteren in het niet koelen van de lucht, onvoldoende druk in het systeem of abnormale geluiden. Laat dit daarom altijd zo snel mogelijk controleren.

Ventilator van airco werkt niet

Wanneer de ventilator van een airco niet werkt, kan dit ook leiden tot verminderde luchtstroom en inefficiënte koeling. De ventilator is verantwoordelijk voor het circuleren van lucht door het systeem, waardoor warme lucht wordt verwijderd en koude lucht wordt verspreid. Oorzaken van een niet-werkende ventilator kunnen variëren. Van eenvoudige problemen zoals een losgeraakte bedrading tot complexere kwesties zoals een defecte motor.

Airco werkt niet bij warm weer

Je airco werkt niet bij hoge temperaturen? Juist tijdens het warme weer wilt je natuurlijk optimaal gebruik kunnen maken van je airco. Het kan zijn dat je airco wel blaast maar geen koude lucht blaast. Wanneer je airco koeling niet goed werkt kan het zijn dat het koelmiddel op of te weinig is. Het koelmiddel zorgt ervoor dat warme lucht koud wordt. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door het koelmiddel bij te laten vullen. Dit moet je altijd laten doen door een ervaren airco-specialist.

Airco werkt niet bij koud weer

Je airco werkt niet bij lage temperaturen? Het kan erg vervelend zijn wanneer je airco niet werkt in de winter. Een airco is niet alleen bedoelt om de lucht te koelen in de warme zomer maanden, maar kan ook gebruikt worden om de ruimte warmer te maken. Wanneer het buiten weer koud wordt kun je de airco ook laten verwarmen en zo besparen op hogere energiekosten.

Werkt je airco niet bij koud weer of lagere temperatuur? Laat de airco altijd even op gang komen, het kan even duren voordat de airco gaat verwarmen. Wanneer je airco niet werkt als het vriest kan het zijn dat de buitenunit bevroren is. Lees hier meer over wat je kunt doen als je airco niet verwarmt.

Airco werkt niet meer na vullen

Werkt je airco niet meer na het bijvullen van de koelvloeistof. Het is belangrijk dat je de koelvloeistof altijd laat bijvullen door een ervaren airco specialist en hier niet zelf mee aan de slag gaat. Wanneer de airco niet werkt na het vullen kan het zijn dat er een lekkage is. Laat dit altijd direct controleren door een monteur, en laat je airco regelmatig onderhouden om verdere problemen te voorkomen.

Afstandsbediening airco werkt niet

Soms lijkt het alsof de airco niet meer werkt, maar is het simpelweg de afstandsbediening van de airco die niet werkt. Controleer daarom eerst altijd of de baterein van de afstandsbediening het nog doen voordat je aan de slag gaat met de airco zelf.

Airco doet het niet meer? Laat hem controleren door Airco Innovatie

Heeft je airco een storing of doet hij niet meer optimaal? Laat je airco dan controleren door een van onze monteurs van Airco Innovatie. Onze monteurs zoeken altijd naar de geschikte oplossing en zorgen ervoor dat jouw airco het binnen no time weer doet. Daarnaast kun jij bij ons terecht voor jaarlijks onderhoud van je airco zodat jij nooit meer voor verassingen komt te staan en jij altijd optimaal gebruik kan maken van jouw airco. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Airco storing verhelpen?

Bij airco Innovatie hebben we al meer dan 20 jaar ervaring en werken we uitsluitend met gecertificeerde monteurs. Zo bent u altijd verzekerd van de beste service en het beste onderhoud.
+20 jaar ervaring
F-gassen Gecertificeerd
Snel schakelen

Storing melden

Heb je een storing waar je snel vanaf wilt?

Meldt je storing. Dan komen wij je helpen.