Airco werkt niet

Heb je een airco in je huis en werkt deze niet meer of niet goed meer? Er zijn verschillende problemen die er voor kunnen zorgen dat je airco niet werkt. In dit artikel vind je de oorzaken die er voor kunnen zorgen dat je airco het niet meer doet, wat je er tegen kunt doen en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen.

Airco werkt niet meer

Werkt je airco (ineens) niet meer? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Vooral in de warme zomer maanden wil je niet ineens voor verassingen komen te staan en met een kapotte airco zitten. Wanneer je airco niet meer werkt kun je deze het beste laten controleren door een airco specialist. Deze kan direct het probleem achterhalen en de airco weer optimaal laten werken. Soms kan een slechte installatie er toe leiden dat de airco niet meer werkt. Het is belangrijk om je airco te laten installeren door een ervaren monteur en deze ook regelmatig te laten controleren zodat de airco altijd optimaal werkt.

Airco werkt niet goed

Het kan ook voorkomen dat de airco nog wel werkt maar niet meer zo goed als het zou moeten. Dit kan komen door vervuiling of omdat de airco wat onderhoud nodig is. Vervuiling in de luchtfilters kan er voor zorgen dat de lucht niet meer goed door de kamer gecirculeerd kan worden en de airco dus niet meer helemaal goed werkt. Het is dan ook belangrijk om regelmatig je airco schoon te maken en te laten onderhouden om verstoppingen of storingen te voorkomen.

Airco werkt soms wel soms niet

Werkt je airco soms wel en soms niet? Dit kan door verschillende oorzaken komen. Vaak heeft de airco dan onderhoud nodig en is er een onderdeel defect of heeft het een storing. Daarnaast kan een verstopping, vervuiling of een probleem met de elektrische bedrading er voor zorgen dat de airco soms wel en soms niet werkt.

Airco verwarming werkt niet

Werkt de koeling van de airco nog wel maar de verwarming niet meer? Contoleer dan eerst of de luchtfilters niet vervuilt zijn. Een vervuilde luchtfilter kan de luchtstroom beperkten wat er voor zorgt dat de airco verwarming misschien niet meer zo goed werkt. Daarnaast kan het zijn dat er een probleem is met de ventilator of de compressor. Je kunt hier het beste een professional naar laten kijken om het probleem op te lossen.

Buitenunit airco werkt niet

Als de buitenunit van je airco niet werkt, zijn er verschillende mogelijke oorzaken en oplossingen die je kunt proberen. Het kan zijn dat er een probleem is met de stroomtoevoer. Controleer of de buitenunit van stroom wordt voorzien of de stekker correct is aangesloten en of er geen problemen zijn met de zekeringen of de elektrische schakelaar die de stroom naar de unit regelt. Daarnaast kan het zijn dat de luchtstroom beperkt wordt door een obstakel en de werking belemmeren. Vuil, bladeren of onkruid kunnen de luchtstroom van de buitenunit blokkeren.

Airco werkt niet bij warm weer

Werkt je airco niet bij warm weer? Juist tijdens het warme weer wilt je natuurlijk optimaal gebruik kunnen maken van je airco. Het kan zijn dat je airco wel blaast maar geen koude lucht blaast. Dit kan komen doordat het koelmiddel op of te weinig is. Het koelmiddel zorgt ervoor dat warme lucht koud wordt. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door het koelmiddel bij te laten vullen. Dit moet je altijd laten doen door een ervaren airco-specialist.

Airco werkt niet bij koud weer

Een airco is niet alleen bedoelt om de lucht te koelen in de warme zomer maanden, maar kan ook gebruikt worden om de ruimte warmer te maken. Wanneer het buiten weer koud wordt kun je de airco ook laten verwarmen en zo besparen op hogere energiekosten. Maar werkt je airco niet bij koud weer of lagere temperatuur? Laat de airco altijd even op gang komen, het kan even duren voordat de airco gaat verwarmen. Wanneer je airco niet of slecht verwarmt kan dit vaak liggen aan verstopte of vervuilde filters, een verstopping of problemen met de ventilator. Lees hier meer over wat je kunt doen als je airco niet verwarmt

Airco doet het niet meer? Laat hem controleren door Airco Innovatie

Heeft je airco een storing of doet hij niet meer optimaal? Laat je airco dan controleren door een van onze monteurs van Airco Innovatie. Onze monteurs zoeken altijd naar de geschikte oplossing en zorgen ervoor dat jouw airco het binnen no time weer doet. Daarnaast kun jij bij ons terecht voor jaarlijks onderhoud van je airco zodat jij nooit meer voor verassingen komt te staan en jij altijd optimaal gebruik kan maken van jouw airco. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Benieuwd welke airco bij jouw situatie past?

Aan de hand van een paar vragen ontdek je welke airco het beste bij jouw situatie past. Binnen 2 minuten weet je het!