Airco kapot

Heb je een airco in je huis en is deze kapot of defect? Ontdek hier de oorzaken en wat jij kan doen wanneer je airco kapot is.
Wist je dat? Je kunt al 20 jaar lang terecht bij Airco Innovatie. Heeft uw airco een storing of werkt hij niet meer optimaal? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw airco het binnen no time weer doet. Kunnen we u ergens bij helpen? Dan spreken we u graag persoonlijk.
Arjan

Hoofdmonteur, Airco Innovatie

Airco kapot

Heb je een airco in je huis en is deze kapot of defect? Vooral tijdens de warme zomermaanden wil je optimaal kunnen genieten van je airco. In dit artikel vertellen we wat jij kunt doen als je airco kapot is, wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je dit kunt voorkomen.

Oorzaak airco kapot

Wanneer je airco kapot is kan dit verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen komt een kapotte airco door slecht onderhoud of een verkeerde installatie. Wanneer een airco niet goed geïnstalleerd is kan dit op korte termijn al snel tot problemen leiden. Regelmatig onderhoud is belangrijk om de airco optimaal te laten blijven werken en om de levensduur te verlangen. Laat je airco regelmatig controleren door een ervaren airco bedrijf zodat jij niet ineens met een kapotte airco komt te zitten.

Voorkom storingen

Wilt u altijd verzekerd zijn van een goed werkende airco?

Door uw airco regelmatig te onderhouden bent u altijd verzekerd van een goed werkende airco. Voorkom een storing en laat uw airco jaarlijks onderhouden door Airco Innovatie.

Al een storing? Storing melden ›

Airco kapot: Airco blaast geen koude of warme lucht meer

Blaast je airco geen warme of koude lucht meer? Dit kan allebei verschillende oorzaken hebben. Wanneer je airco niet meer koud wordt kan het zijn dat het koudemiddel op is. Dit kun je gelukkig gemakkelijk oplossen door het koudemiddel te laten bijvullen. Blaas je airco geen koude en geen warme lucht meer dan kan het zijn dat de filters vervuild zijn. Laat regelmatig je airco schoonmaken en controleren om verstopte filter te voorkomen en je airco altijd optimaal te laten werken.

Airco maakt een vreemd geluid of ratelend geluid

Vooral oude airco’s kunnen na verloop van tijd meer lawaai gaan maken en misschien een vreemd of ratelend geluid afleveren. De oorzaak hiervan is vaak slecht onderhoud of een slechte installatie. Om lawaai uit je airco te voorkomen is het dan ook belangrijk dat je regelmatig je airco laat controleren en onderhouden door er ervaren airco specialist. Daarnaast moet je je airco altijd laten installeren door een professionele monteur zodat je zeker weet dat de airco goed gemonteerd is en hij niet meteen kapot gaat.

Er lekt water uit de airco

Lekt er water uit de airco? Dit kan komen door een verstopping in de afvoer. Na verloop van tijd kan er vuil ontstaan in de afvoer waardoor deze verstopt raakt en een lekkage veroorzaakt. Een andere oorzaak kan zijn dat de luchtfilters vervuild zijn waardoor er condens ontstaat in de filters die daarna een andere weg naar buiten moeten zoeken. Als laatste kan het zijn dat er water uit de airco lekt door een slechte montage.

Snel schakelen

Wilt u uw storing direct opgelost hebben?

Laat uw airco controleren door airco innovatie, dan zoeken onze monteurs meteen een oplossing.

Er komt een onaangename geur uit de airco

Komt er een onaangename geur uit je airco? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben. Een stinkende airco kan door verschillende oorzaken komen. Vaak komt een stinkende geur door slecht onderhoud van de airco. Er blijft dan vuil in de airco zitten en uiteindelijk kan dit ook leiden tot schimmel waardoor er een onaangename geur kan ontstaan. Zorg ervoor dat je airco regelmatig onderhouden en schoongemaakt wordt om stinkende geurtjes te voorkomen en om te zorgen dat de airco niet ineens kapot gaat.

De airco werkt helemaal niet meer

Werkt de airco helemaal niet meer? Dan kun je hier het beste een professioneel bedrijf naar laten kijken. Wanneer de airco helemaal niet werkt kan dit verschillende oorzaken hebben en een professional kan deze gemakkelijk achterhalen en oplossen. Zo kun jij binnen no time weer optimaal genieten van een goed werkende airco.

Airco kapot? Voorkom een kapotte airco met onderhoud van Airco Innovatie

Is je airco kapot of wil je voorkomen dat je airco in de toekomst ineens kapot gaat? De monteurs van Airco innovatie staan direct voor jou klaar wanneer je airco kapot is. Met ons jaarlijks onderhoud zorgen we ervoor dat jouw airco altijd optimaal werkt en kom jij niet ineens voor verassingen te staan. Onze monteurs zijn ervaren en gecertificeerd en zoeken altijd naar de beste oplossing die past bij jouw airco. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Airco storing verhelpen?

Bij airco Innovatie hebben we al meer dan 20 jaar ervaring en werken we uitsluitend met gecertificeerde monteurs. Zo bent u altijd verzekerd van de beste service en het beste onderhoud.
+20 jaar ervaring
F-gassen Gecertificeerd
Snel schakelen

Storing melden

Heb je een storing waar je snel vanaf wilt?

Meldt je storing. Dan komen wij je helpen.